بزن بریم
منوی دسته بندی

رژیم درمانی و اصلاح تغذیه ۱۵ روز اول دیابت

 رژیم درمانی و اصلاح تغذیه ۱۵ روز اول دیابت

این مقاله تغذیه مربوط به دکتر قنبر زاده می باشد ولی سایت شفاهم تغذیه ویژای برای دیابتها داریم که برای دریافت آن اینجا کلیک کنید

مقدمه

اگر بخواهیم راهکاری ساده برای کنترل دیابت به شما معرفی کنم خواندن این مقاله را به شما توسیه می کنم و البته عمل کنید

۱- سالاد مخصوص دیابت

کاهو۳ برگ بزرگ + خیار بوته ای متوسط یک عدد + یک عدد سیب درختی با پوست ودانه داخل سالاد خرد کنید + کلم بنفش به مقدار لازم داخل سالاد رنده کنید + هویج فرنگی متوسط یک عدد داخل سالاد رنده شود + شلغم به مقدار لازم داخل سالاد رنده کنید + ۱۵عدد مغزبادام خام درختی را در آب داغ ریخته سپس پوست آنرا بکنید و داخل سالاد رنده کنید + جوانه تازه ماش و یا جو ۵ قاشق غذاخوری + پودرسبوس برنج یا گندم یک قاشق مرباخوری +  پودر تخم کتان یک قاشق مرباخوری + ژل برگ آله وئرا ۱ قاشق غذاخوری داخل سالاد مخلوط کنید  + یک عدد لیموترش شیرازی تازه + ۳-۴ قاشق سوپ خوری روغن زیتون بکر را به آنها بیفزایید. این مقدار مواد برای یک وعده کافی است. سالاد را خوب بجوید و میل کنید.این سالاد را بمدت ۱۵روز و هر روز صبح , ظهر وشب به عنوان غذا میل کنید و چیز دیگری را میل نکنید و هر لقمه را بیش از ۴۰ بار بجوید.

بیمار در طول روز به اندازه یک مشت خود از چهار مغز ( مغز فندق ، مغز گردو ، بادام زمینی ، مغز پسته ) همه بصورت خام می تواند مصرف کند.

آب سبزی جات مفید برای دیابت ( اسموتی )

مواد لازم : هویج ، سیب ، کرفس ، کلم بروکلی ، شنبلیله تازه ، جعفزی تازه ، سیر ، زنجبیل تازه ، شلغم ، لوبیا سبز  ، کاهو ، گزنه تازه ویا خشک ، اسفناج تازه ، لیمو ترش تازه

طرز تهیه : ۳ عدد هویج متوسط رنده شود + ۲ شاخه کرفس تازه  را خرد کنید + آب ۱ عدد شلغم کوچک را گرفته و همه را در مخلوط کن بریزید ، سپس ۱عدد سیب را با پوست و دانه خرد کنید + ۲ برگ کاهو + ۲ عدد لوبیا سبز ترد خرد شده + ۱ تکه کلم بروکلی + ۲ قاشق غذاخوری گزنه خشک + ۱۰ شاخه جعفری تازه + ۱۰ شاخه شنبلیله تازه + ۲ برگ اسفناج تازه + ۱ عدد لیموترش شیرازی با پوست خرد شود + ۱ حبه سیر + ۲ برش زنجبیل تازه به ضخامت یک چیپس + ۳-۴ لیوان آب و چند تکه یخ را در مخلوط کن ریخته و همه را خوب مخلوط کنید تا محلول یکنواختی بدست آید. سپس آنرا به مرور و جرعه جرعه روزی ۳-۴ لیوان میل کنید.

۲- داروی قبل از صبحانه

۳ قاشق غذا خوری خاکشیر را بایک قاشق مربا خوری اسفرزه و یک قاشق چایخوری پودرسما  ( داروی اختصاصی دکتر قنبرزاده) و یک قاشق چایخوری پودر سماق در یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و صبح ناشتا آرام میل کنید.پس از آن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به پشت دراز کشیده و چشم ها را بسته و کاملا د ر حالت استراحت قرار گیرید و تا ۲ ساعت چیزی نخورید. بعداز دو ساعت سالاد دیابت را بعنوان صبحانه میل کنید.

۳- چای گلی بنول ( داروی اختصاصی دکتر قنبرزاده)

۳ قاشق غذاخوری از چای فوق را با ۴ لیوان آبجوش در فلاکس دم کرده و نیم ساعت قبل از صبحانه ، نهار وشام یک لیوان از آنرا صاف کرده و میل کنید.روزی ۳ وعده

۴- دمنوش دیابت ( داروی اختصاصی دکتر قنبرزاده)

یک قاشق غذاخوری از دمنوش فوق را در یک ونیم لیوان آب ۵ دقیقه جوشانده , سپس آنرا صاف کرده و دو ساعت بعد ازهرغذایک لیوان میل کنید.روزی ۳ وعده.

داروی قبل از ناهار وشام : نیم ساعت قبل از ناهار و شام

خرفه و اسفرزه و تخم شربتی از هر کدام یک قاشق مربا خوری دریک لیوان آب با یک عدد آبلیموترش تازه مخلوط کرده ومیل کنید.

این مقاله تغذیه مربوط به دکتر قنبر زاده می باشد ولی سایت شفاهم تغذیه ویژای برای دیابتها داریم که برای دریافت آن اینجا کلیک کنید

دمنوش مسهل ( داروی اختصاصی دکتر قنبرزاده)

یک قاشق غذا خوری رادر ۱/۵ لیوان آب ۵ دقیقه جوشانده ،سپس صاف کرده و یک ساعت بعد از ناهار یک لیوان میل شود.

روش آماده سازی جوانه ماش : ابتدا ماش ها را خوب بشویید سپس آنرا درون آب تمیز خیس کنید و به مدت ۱۲ ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید. سپس آنها را مجددا بشویید و به مدت ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید. جوانه های ماش پس از ۱۲ ساعت دوم آماده می شوند. دانه های ماش معمولا طی ۲۴ ساعت جوانه می زنند و آنها را به صورت خام مصرف کنید. جوانه ها غنی ترین منبع پروتئین ها ، ویتامین ها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند. آنها حاوی انواع ویتامین های (E , K  , A , B ,C ,D ) ، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن ، پتاسیم ، کلسیم ، فسفر ، منیزیم و روی هستند.

۵- سبزی خوردن بیماران دیابتی بهتر است که شنبلیله تازه،گشنیز، بولاغ اوتی, کرفس , شاهی , ریحان , پیازچه , سیر, پیاز, مارچوبه,کنگرفرنگی ، هویج ، فلفل سبز، جعفری ،اسفناج ، لوبیاسبز ونخود فرنگی باشد.

۶- بیماران دیابتی می توانند از هویج فرنگی پخته و کدوحلوایی بخارپز شده نیز استفاده کنند.

۷- هفته ای یک روز سوپ جو همراه با یک عدد پاچه گوسفند و هویج و سبزیجاتی مانند : گشنیز و اسفناج و ۲ قاشق غذاخوری زرشک پلویی و ۱۰ عدد آلو بخارا را میل کنید.هنگام میل کردن نیز لیموترش تازه و روغن زیتون را به سوپ اضافه کنید.

۸-آش آبغوره : برنج ۱/۳ پیمانه ، ماش ۱/۳ پیمانه ، نخود آبگوشتی ۱/۳ پیمانه ، شنبلیله ، جعفری ، گشنیز ، گزنه ، ترخون ، تره ، شوید ، نعناع ، برگ سیر ، هویج ، پیاز ، کلپوره ۳ قاشق غذاخوری                                            نخود را از شب قبل با عرق زیره سیاه تا صبح بخیسانید.   دارچین ۱ قاشق مرباخوری ، زنجبیل ۱ قاشق چایخوری ، زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری ، سیاه دانه نکوبیده ۱ قاشق غذاخوری ، زنیان ۱ قاشق چایخوری ، سماغ نساییده ۱ قاشق مرباخوری ، پودر تخم شنبلیله ۲ قاشق غذاخوری ، قره قات  یک  قاشق غذاخوری ، از مخلوط پودر زیره سیاه و سبز ۱ قاشق مرباخوری ، رب انار ۳ قاشق غذاخوری ، روغن زیتون بکر ۳ قاشق غذاخوری ، آبغوره خانگی ۱/۳ استکان

۹- هفته ای یک روز خوراک آلو اسفناج با قارچ صدفی با یک عدد پیاز و ۲۰ عدد آلو بخارا و کمی فلفل و زردچوبه و مقداری روغن زیتون یا کنجد را اضافه کرده و اجازه دهید تا بخارپز شود , سپس با یک تکه نان جو میل کنید.

۱۰- هفته ای یک روز از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید.

که چربی آن را گرفته ولی پرزهای آن را نگرفته باشید، با پیاز و نمک و زرد چوبه روی شعله ملایم پخته شود. هنگام مصرف کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.

این مقاله تغذیه مربوط به دکتر قنبر زاده می باشد ولی سایت شفاهم تغذیه ویژای برای دیابتها داریم که برای دریافت آن اینجا کلیک کنید

۱۱- سالاد کنگرفرنگی:کنگرفرنگی ۲۵۰ گرم + هویج ۲ عدد + نخودفرنگی طبیعی ۱۵۰ گرم + کاهو چند برگ +لیموترش تازه یک عدد + روغن زیتون بکر۲-۳ قاشق غذاخوری

کنگرفرنگی را پاک و خرد کرده و با آب بگذارید پخته و نرم شود.بعداز خنک شدن هویج و نخود فرنگی پخته و کاهوی خرد شده را به آن اضافه کنید.

دیابت

۱۲- از غذاهای ممنوع پرهیز کنید.

۱۳- از عصبی شدن و حرص خوردن جدا پرهیز نمایید.

۱۴- از داشتن یبوست مزاج که مخرب اعصاب و روان است جدا دوری کنید.

۱۵- روزانه ۵ تا ۶ کیلومتر راه پیمایی کنید و تحرک داشته باشید.

۱۶- از مصرف دخانیات به شدت پرهیز کنید.

غذاهای ممنوعه و مضر

چای، قند و شکر، هر چیزی که با قند و شکر تهیه می شود، شیرینیجات قنادی، سرخ کردنی، روغن نباتی جامد و مایع , انواع کمپوت و کنسرو و آب میوه های بسته بندی شده , غذاهای فریز شده، غذاهای زودپز شده و غذاهای مانده و بیات ، سس، رب، شور، نمک زیاد، ماست و لبنیات، مرغ و تخم مرغ ماشینی، غذاهای چرب و پرحجم، سوسیس , کالباس , نوشابه , برنج سفید , مشروبات الکلی ,آش رشته، گوشت زیاد، گوشت گاو و گوساله , دل , قلوه و جگر , سیب زمینی , ادویهجـات زیاد، ماکارونی و لازانیا، کلیه غذاهای ساندویچی، دوغ و نوشابه، آب یخ، بستنی، مواد آرایشی و آدکلن , تنقلات مصنوعی (شکلات، پفک، چیپس , آدامس، بیسکوئیت و…)، قهوه، نسکافه، غذای پخته شده با مایکروفر، خوردن مایعات همراه غذا، تند و سریع غذا خوردن. هوای آلوده و کثیف و دخانیات

تهیه و تدوین: دکتر عارف قنبرزاده

این مقاله تغذیه مربوط به دکتر قنبر زاده می باشد ولی سایت شفاهم تغذیه ویژای برای دیابتها داریم که برای دریافت آن اینجا کلیک کنید

فارغ التحصیل از دانشگاه برلین آلمان

محمد حسین زارع خورمیزی

یک نظر

  • بهار گفت:

    سلام چطوری چای گلی بتول رو تهیه کنم؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *